مسجد نصیر الملک (مسجد صورتی)
در وسط شهر آنجایی که به(گود عربان) موسوم است مسجد نصیر الملک قرار دارد. مرحوم میرزا ابوالقاسم خان ملقب به نصیرالملک از بزرگان و اعیان شیراز بوده است که بانی این مسجد زیبا و مهم می باشد.
این مسجد امروزه زیباترین مساجد شیراز است و با اینکه وسعت زیادی ندارد ولی از لحاظ معماری و مخصوصاً کاشی کاری و مقرنس کاری بی نظیر است. کاشی کاری ها و مقرنس کاری های این مسجد شاهکار صنعت و هنر است تمام بدنه و سقف شبستان ها و پیشانی طاقها و طاق نماها از کاشی های زیبا پوشیده شده که روی آنها گل و بته و خطوط اسلیمی نقش شده و یا آیات قرآنی و ادعیه و شعارهای اسلامی با خط ثلث عالی روی آن ها نوشته شده است.
طاق نمای روبه قبله آن که ضمناً یک شبستان کوچکی است تماماً از بدنه و سقف و ستون ها با کاشی های عالی تزئین گردیده و در سقف آن مقرنس کاری بی نظیری از کاشی دارد و دور طاق هم کتیبه ای با خط ثلث عالی و قلم درشت نوشته اند. طاق نمای پشت به قبله هم نظیر طاق نمای روبه قبله است ولی عمقی ندارد و بالای آن دو گلدسته در طرفین طاق نما ساخته شده است.
در مشرق و مغرب صحن مسجد هریک هشت طاق نما دارد که در پیشانی آن ها کاشی کاری شده و کتیبه دارد است. در شرق و غرب آن دو شبستان است ولی شبستان غربی آن شبستان دارای دوازده ستون سنگی یکپارچه با خط مارپیچی می باشد و در سقف و بدنه آن کاشی کاری های ظریف و رنگین و عالی است مخصوصاً محراب آن از این لحاظ بی نظیر و شاهکار صنعت و هنر است در طرفین طاق نمای روبه قبله چند گوشواره ساخته شده است. سر درب مسجد و درب ورودی آنهم قابل توجه است. بنای مسجد درسنه ۱۲۹۳ و اتمام آن درسنه ۱۳۰۵ هجری ( محمد حسن معمار محمد رضا کاشی پزشیرازی) است.