نام اصلی تخت جمشید همانطور که در کتیبههای باقی مانده از این کاخ موجود است، در زمان ساخت "پارسه"( به معنای شهر پارسیان) بوده است. یونانیان آن را به نام پرسپولیس میشناختند و در فارسی معاصر هم این بنا را به عنوان تخت جمشید یا قصر شاهی جمشید (پادشاه اسطورهای ایران) نام نهاده اند. پرسپولیس در شهر باستانی پارسه یکی از شهرهای باستانی ایران قرار داشته است که طی سالیان، پیوسته پایتخت تشریفاتی امپراتوری هخامنشیان بودهاست. پرسپولیس در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شدهاست و به مدت حدود ۲۰۰ سال آباد بوده است.
اطلاعات بیشترمجموعهای از بناهای باستانی برجای مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس قرار داد.
اطلاعات بیشتربازار وکیل به شکل صلیب ساخته شده یعنی شامل یک رشته شمالی جنوبی و یک رشته «شرقی-غربی است که در وسط بواسطه یک چهارسوئی (چهارسوقی) بلند و بزرگ و وسیع بریکدیگر عمود می شوند و دارای پنج درب بزرگ است که شب ها آنها را می بسته اند و بازار از هر حیث محفوظ میمانده است.
اطلاعات بیشترمسجد وکیل که آن را جامع وکیل هم گویند در محلهٔ (درب شاهزاده) ومتصل به بازار وکیل بین بازار و حمام (وکیل) واقع است و وسعت زیادی را اشغال کرده.
اطلاعات بیشترارگ کریمخانی که در واقع اندرونی و قصر سلطنتی زندیه بوده بشکل یک قلعه آجری با دیوارهای بلندی ساخته شده که هر ضلع آن قریب ۱۲۵ متر وارتفاع آنها قریب ۱۵ متر است و در چهار زاویه آن چهار برج عظیم ساخته شده است.
اطلاعات بیشتربقعه سید میراحمد فرزند امام موسی کاظم (ع) که به «شاهچراغ» معروف است ، آن حضرت در زمان خلافت مأمون عباسی در شیراز به درجه شهادت رسیده است. قبر این امامزاده در زمان سلطنت امیر عضدالدوله دیلمی کشف شده و بقعه ای بر آن ساخته است. بعدها اتابک ابو بکر بن سعد بن زنگی بقعه آنرا تعمیر کرده است و سر در جدید شاهچراغ در سال ۷۴۴ ملکه تاشی خاتون مادر شاه شیخ ابو اسحاق اینجو گنبدی بر آن ساخته است و مدرسه ای هم در کنار آن ایجاد کرده که اکنون اثری از آن مدرسه نیست.
اطلاعات بیشتر