به گزارش خبرگزاری فارس از فیروزآباد، سرهنگ جوکار فرمانده انتظامی فیروزآباد گفت: ماموران پاسگاه احمدآباد فیروزآباد در همکاری با اداره محیط زیست از نگهداری یک پرنده کمیاب در منزل یکی از شهروندان مطلع شدند.
هفته نکوداشت شیراز طی بازه زمانی 15 تا 21 اردیبهشت است.
از میان اقوام آریایی قوم پارس نسبت به سایر اقوام برتری یافتند ودر سده 11 پیش از میلاد مسیح نام پارس را بر قلمرو خود نهادند. آن ها در این منطقه به ساختن شهرها و روستاها مسغول شدند به طوری که نخستین شهر آنان پارسه کده (پاسارگاد) و سپس پارسه (پرسپولیس در یونانی) نامیده شد که امروزه پارسه را تخت جمشید می نامند. با شکل گیری امپراطوری هخامنشیان واژه پارس به سراسر قلمرو آنان ( از رود سند در شرق دریای مدیترانه و بخش هایی از قاره آفریقا ) اطلاق شد و بعدها واژه ی پارس (فارس) ویژه ی استان فارس شد.
فارس (پارس) در کتیبه های هخامنشیان به صورت پارسه و در نوشته های یونانی به شکل پرسیس آمده است. فارس و فارسی شکل عربی شده از پارس و پارسی هستند. فارس (پارس) منطقه ای است که تقریبا از یازده سده پیش از میلاد مسیح محل سکونت یکی از طایفه های آریایی به نام پارس بوده و به همین خاطر به پارس (فارس) مرسوم گردیده است. مرکز استان فارس از آغاز حکومت های اسلامی یا به عبارتی دوران اسلام شیراز بوده است. نام خلیج فارس بر گرفته از همین منطقه است که در سال 1352 خورشیدی در تقسیمات کشوری ارتباط استان فارس با خلیج فارس قطع شد و مناطق حاشیه خلیج فارس به استان بوشهر تبدیل شدند.
استان فارس دارای 29 شهرستان، 97 بخش و 120 شهر است. مساحت استان حدود 122/608 کیلومتر مربع است و چهارمین استان بزرگ کشور می باشد و جمعیتی بالغ بر 274/851/4 نفر دارد. این استان از شمال با اصفهان، از شرق با یزد و کرمان، از غرب و جنوب غربی با کهکیلووبویراحمد و بوشهر، از جنوب و جنوب شرقی با هرمزگان همسایه است.
استان فارس استانی چهار فصل است. در فصل تابستان گرمای شدیدی دارد و در زمستان نیز سرمای طاقت فرسایی دارد پس اگر تحمل سرما و گرمای زیاد را ندارید بهترین فصل برای سفر به این استان زیبا فصل های بهار و پاییز است. در فصل بهار از اوایل فروردین تا اواخر اردیبهشت آب و هوای خنک همراه با نسیم ملایم و بارش های پراکنده دارد که گشت و گذار در این استان را لذت بخش تر می کند. بهترین ماه سفر به استان فارس اردیبهشت است که موقع شکوفه دادن درختان بهارنارنج می باشد. در پاییز هم آب و هوای بسیار دلپذیری همراه با باران های زیبای پاییزی دارد که زیبایی های استان را دو چندنان می کند.
شهرهای دوشنبه در تاجیکستان، نیکوزیا در قبرس، چونگ کینگ در چین و ایمار در آلمان خواهر خوانده های شهر شیراز هستند. شیراز کاندید لقب دومین شهر ادبی جهان در یونسکو شده بود. در گذشته شیراز القابی مانند مملکت سلیمان، ملک سلیمان، دارالملک، دارالعلم و دارالفضل را داشته است.
در استان فارس تنوع غذاهایی بسیار بالا بوده . از جمله غذاهای محلی استان می توان به کلم پلو شیرازی، شکر پلو، قنبر پلو، لوبیا پلو شیرازی، شیرازی پلو، آش انار، لالک بادمجان، دوپیازه آلو، کوفته هلو و... اشاره کرد. معروف ترین غذای استان فارس کلم پلو شیرازی است که در تهیه آن از کلم قمری (کلم برگ)، آبغوره، گوشت چرخ کرده (گوشت قل قلی)، آردنخودچی، سبزی مخصوص کلم پلو و ادویه جات استفاده می شود. از دیگر غذاهای استان فارس می توان به کوفته هلو اشاره کرد که در آن از گوشت چرخ کرده، هویج، آردنخودچی، کشمش و گردو و آلو بخارا استفاده می شود. در استان فارس علاوه بر غذاهای متنوع دسر و شیرینی های مخصوص از جمله مسسقطی، رنگینک، کلوچه، نان فسا، حلوای خارک، شیرنی برشلیک شیرازی، نان مشت، فالوده، یوخه (کاک) و.... نیز وجود دارد.