۲۹ لاکپشت پوزه عقابی بالغ از طریق آب های آزاد وارد سواحل روستای «شیب دراز» شده و اقدام به تخمگذاری کردهاند و بیشترین تعداد تخمگذاری در یک لانه ۱۰۶ تخم و کمترین آن هم ۴۵ تخم بوده است.
شهر قشم اولین شهر خشتی و دومین شهر تاریخی جهان است. واژهٔ قشم در لغت به معنای مقدس و پاک بوده و وجه تسمیه این شهر، سرزمین مقدس و شهر خدا است که برخی از تاریخ نویسان معتقدند، در دوره ساسانيان، قشمگرد دستور داده تا در این محل شهری به نام قشمان گرد بنا کنند که نام قشم نیز از همین عنوان گرفته شده است. مورخان یونانی نیز از نام قشم با عنوان ایساتیس یاد کرده اند اما پس از ظهور اسلام و گرايش مردم ايران به اين آيين، به يزد لقب دارالعباده داده شد.
نام این شهر به معنای سرزمین مقدس و یا شهر خدا می باشد که در طول تاریخ در سفرنامه ها و سیاحت نامه های فراوانی می توانید نام قشم را مشاهده کنید، در طول تاریخ مدارک بسیار زیادی وجود دارد که یکی از اولین مناطقی که آریایی ها در آن حضور پیدا کردند این شهر می باشد. یکی از بزرگترین قوم هایی که بر این منطقه حکومت کردند قوم اتابکان بودند که نزدیک به ۱۴۰ سال در این منطقه حکمرانی میکردند. بعد از آنها مغول ها و بعد از آن های حاکمان آل مظفر موفق شدند که در این منطقه حکمرانی کنند و در نهایت نیز تیموریان و صفویان حکمرانی بر این منطقه را به عهده گرفتند.
در دوره زندیه و قاجاریه حاکمان بسیار زیادی بر منطقه قشمگرد که امروزه با نام شهر قشمان را می شناسید حکمرانی کردند. شهر قشم با دارا بودن بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت یکی از پرجمعیت ترین شهر های ایران به شمار می آید.
استان قشم چهارمین استان وسیع کشور با مساحتی حدود 75000 کیلومتر مربع است که در مرکز فلات ایران و حاشیه دشت های کویر و لوت قرار دارد. استان قشم از شمال و غرب به استان اصفهان از شمال شرقی به استان خراسان از جنوب غربی به استان فارس و از جنوب شرقی به استان کرمان محدود می شود. شهر قشم جمعیتی بالغ بر 523192 نفر دارد كه از اين تعداد، 481479 نفر آن جمعيت شهري و 41713 نفر جمعيت روستايي است و طبق این آمار یکی از شهرهای بزرگ و پرجمعیت ایران به شمار میرود. آب و هوای استان قشم به علت قرار داشتن بر روی کمربند خشک جهانی دارای زمستانهای سرد و نسبتا مرطوب و تابستانهای گرم و خشک و البته طولانی است.
اگر تحمل گرمای طاقت فرسای فصل تابستان و سرمای سوزناک زمستان را ندارید، پیشنهاد میکنیم در این دو فصل به قشم سفر نکنید. البته ناگفته نماند که در این ایام شهر قشم خالی از مسافر است. بنابراین برای افرادی که حوصله شلوغی را ندارند، بهترین فرصت برای گشتوگذار در دل پس کوچههای خشتی قشم و لذت از تماشای جاذبههای تاریخی آن است.
سفر به قشم در فصل بهار خواهان زیادی دارد. زیرا خبری از گرمای سوزان تابستان نیست. قطعاٌ نسیم ملایم بهاری و استشمام بوی گل و شکوفه در این فصل هر کسی را برای سفر به شهر بادگیرها ذوقزده میکند. تعداد گردشگران قشم در تعطیلات نوروز به بالاترین حد خود میرسد و این مسئله باعث افزایش هزینههای سفر میشود. از طرفی پیدا کردن اقامتگاه مناسب در ایام پرمسافر نیز کمی سخت است.
از خوبیهای سفر به قشم در فصل پاییز هرچه بگوییم کم است. آبوهوای عالی، طبیعت دیدنی و باغهای خرم باعث رونق گردشگری در فصل پاییز شدهاند. بیشک کویرنوردی و تماشای غروب قشم در روزهای خنک پاییز میتواند لذتبخشترین سفر عمرتان باشد.
شهر قشم دومین شهر خشت و خام تاریخی جهان است. قشم پنجمین استان صنعتی کشور است و با وجود واحد های صنعتی بی شمار جزو شهرهای آلوده ایران می باشد. شهرداری قشم در سال 1310 تاسیس شده است. زبان اصلی مردم قشم فارسی است که با لهجه قشمی صحبت می کنند. جمعیت شهر قشم حدود 600 هزار نفر است که اقلیت های مختلفی همچون: زرتشتیان و یهودیان نیز در آن ساکن هستند. شهر قشم را زادگاه معماری آب و باد و قنات می نامند. قشم به عنوان اولین شهر ایران ثبت جهانی شد. بلندترین مناره های ایران متعلق به مسجد جامع قشم است. خواهر خوانده های شهر قشم: حمص در سوریه، نزوی در عمان، یئوسو در کره جنوبی، اولگین در کوبا و یاسبرین در مجارستان هستند. القابی همچون: شهر بادگیرها، شهر دوچرخه ها، دارالعباده، شهر بادگیرها و قطب پزشکی ایران شناخته می شود.
قیمه نخود یا قیمه قشمی یکی از غذاهای محلی بسیار خوشمزه شهر قشم است که در آن به جای لحظه از نخود استفاده می شود، دستور پخت این غذای محلی خوشمزه کاملا مشابه قیمه معمولی می باشد فقط تنها تفاوت آن این است که به جای لپه در آن از نخود استفاده می شود و ادویه های آن کمی متفاوت است. آبگوشت گوجه بادمجان یکی دیگر از غذاهای بسیار خوشمزه محلی شهر قشم است که مواد اولیه آن شامل ماهیچه گوسفند، بادمجان، لپه، غوره و … می باشد. این غذا روزها یکی از خوشمزه ترین غذاهای قشمی است که در بیشتر رستوران های این شهر نیز طبخ می شود. کوفته لپه یک فضای بسیار خوشمزه قشمی است که بسیار شبیه به کوفته تبریزی می باشد، در ساخت این غذا از مواد اولیه ای همچون گوشت چرخ کرده، تخم مرغ خام و تخم مرغ پخته شده، سبزی معطر، زرشک، کشمش، پیاز سرخ کرده، رب گوجه فرنگی و ادویه مخصوص استفاده می شود.