ولکامینگ ایران | مرجع گردشگری ایران
شماره تماس: 09132595176

جاذبه قشم

چاهکوه قشم

چاهکوه

دره ستارگان

دره ستارگان

جزایر ناز

جزایر ناز

جزیره هنگام

جزیره هنگام

جنگل حرا

جنگل حرا

غار خربس

غار خربس

جاده تگزاس

جاده تگزاس

جاذبه های قشم

هتل قشم

هتل آراکتا قشم

هتل آراکتا

بوتیک ایرمان

هتل بوتیک ایرمان

آتامان

هتل آتامان

آوینا

هتل آوینا

ساحلی باراکودا

هتل ساحلی باراکودا

آرتا

هتل آرتا

دریتا

هتل دریتا

هتلهای قشم

اقامتگاه بومگردی قشم

اقامتگاه بومگردی ساحلی سینگو قشم

اقامتگاه ساحلی سینگو

اقامتگاه بومگردی مانگرو قشم

اقامتگاه مانگرو

اقامتگاه بومگردی یامال قشم

اقامتگاه یامال

اقامتگاه بومگردی خانه نخل قشم

اقامتگاه خانه نخل

بومگردیهای قشم

رستوران قشم

شب های جزیره

رستوران شب های جزیره

سی رول

رستوران سی رول

خوان بوم

رستوران خوان بوم

ایران زمین

رستوران ایران زمین

رستورانهای قشم
معرفی

تور لیدر قشم و راهنمای محلی قشم

تورلیدرهای قشم

سوغات قشم

لنج سازی
لنج سازی
ادویه محلی
ادویه محلی
گلابتون دوزی
گلابتون دوزی
نان توموشی
نان توموشی
سوغات قشم

تور قشم

تورهای قشم

وبلاگ قشم

لاک‌پشت‌ های پوزه عقابی برای تخم‌گذاری به سواحل قشم پناه آوردند

لاک‌پشت‌ های پوزه عقابی برای تخم‌گذاری به سواحل قشم پناه آوردند

۲۹ لاک‌پشت‌ پوزه عقابی بالغ از طریق آب های آزاد وارد سواحل روستای «شیب دراز» شده و اقدام به تخم‌گذاری کرده‌اند و بیشترین تعداد تخم‌گذاری در یک لانه ۱۰۶ تخم و کمترین آن هم ۴۵ تخم بوده است.

وبلاگ قشم

درباره قشم

ریشه نام قشم

ریشه نام «قشم» به‌طور دقیق مشخص نیست، اما چند دیدگاه تاریخی و زبانی درباره آن مطرح شده است. برخی پژوهشگران بر این باورند که نام قشم از واژه‌های فارسی باستان یا میانه برگرفته شده و ممکن است به معنای «مکان بلند» یا «مکان مقاوم» باشد، که با توجه به موقعیت استراتژیک و جغرافیایی جزیره در تنگه هرمز بی‌ارتباط نیست.
در منابع تاریخی، نام‌های مختلفی برای این جزیره ذکر شده است. در دوران ساسانی، قشم را با نام «ابرکاوان» می‌شناختند که احتمال دارد به معنای «کناره یا بندر کاوان» باشد. اروپایی‌ها در دوره‌های مختلف این جزیره را با عنوان‌هایی مانند «کیش بزرگ» یا «جزیره لارج» ثبت کرده‌اند، چون آن را نسبت به جزیره کیش، بزرگ‌تر می‌دیدند. همچنین در برخی متون عربی و اسلامی از آن با نام‌هایی مانند «جزیره القشم» یا «قشم» یاد شده است.
برخی زبان‌شناسان نیز حدس می‌زنند که واژه قشم ممکن است دگرگون‌شده یک واژه عربی یا محلی باشد که در طی قرون به شکل امروزی درآمده است. در مجموع، اگرچه ریشه نام قشم به‌طور قطعی مشخص نیست، اما ترکیبی از عوامل جغرافیایی، تاریخی و زبانی در شکل‌گیری آن نقش داشته‌اند.

زمین شناسی قشم

جزیره قشم از نظر زمین‌شناسی یکی از مناطق منحصربه‌فرد و ارزشمند ایران به شمار می‌رود و تنوع ساختارهای زمین‌شناسی آن، این جزیره را به یک موزه طبیعی در دل خلیج فارس تبدیل کرده است. قشم بر روی گنبدهای نمکی شکل گرفته و ساختار زمین‌شناختی آن شامل چین‌خوردگی‌ها، گسل‌ها، لایه‌های رسوبی و پدیده‌های فرسایشی گوناگون است که طی میلیون‌ها سال شکل گرفته‌اند. قدمت برخی از لایه‌های زمین‌شناسی در این جزیره به دوره‌های مزوزوئیک و سنوزوئیک بازمی‌گردد.
دره ستارگان، تنگه چاهکوه، بام قشم و کوه نمکدان از مهم‌ترین جلوه‌های طبیعی زمین‌شناسی جزیره هستند. دره ستارگان در اثر فرسایش باد و آب طی هزاران سال شکل گرفته و ستون‌ها و حفره‌های عجیب و زیبایی را به وجود آورده است. تنگه چاهکوه با دیواره‌هایی بلند و شیاردار نمونه‌ای از تأثیر فرسایش در سنگ‌های رسوبی است. کوه نمکدان که یکی از بزرگ‌ترین گنبدهای نمکی خاورمیانه محسوب می‌شود، با غار نمکی در دل خود، نشانه‌ای از فعالیت‌های تکتونیکی و زمین‌ساختی در منطقه است.
جزیره قشم همچنین بخشی از ژئوپارک قشم به حساب می‌آید که به عنوان نخستین ژئوپارک ثبت‌شده خاورمیانه در یونسکو شناخته شده است. این ژئوپارک گواهی از تنوع زمین‌شناسی، بوم‌شناسی و زیست‌محیطی قشم است و نقشی مهم در معرفی علمی و گردشگری جزیره ایفا می‌کند.

دین ساکنان قشم

مردم جزیره قشم عمدتاً مسلمان هستند و دین اسلام را پیروی می‌کنند. بیشتر ساکنان این جزیره اهل سنت و پیرو مذهب شافعی‌اند، هرچند گروه‌هایی از شیعیان نیز در برخی مناطق ساکن هستند. همزیستی مسالمت‌آمیز میان اهل سنت و شیعه در قشم قابل توجه است و در مناسبت‌های مذهبی و اجتماعی، مردم با هم تعامل خوبی دارند. فرهنگ دینی مردم قشم با سنت‌ها و آداب محلی آمیخته شده و مراسم مذهبی، اعیاد و مناسبت‌های دینی جایگاه مهمی در زندگی روزمره آن‌ها دارد.

موقعیت جغرافیایی قشم

جزیره قشم در جنوب ایران و در استان هرمزگان قرار دارد. این جزیره بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است و در دهانه تنگه هرمز، بین آب‌های خلیج فارس و دریای عمان واقع شده. قشم از شمال به بندرعباس و از جنوب به جزیره هنگام، از شرق به جزایر هرمز و لارک و از غرب به جزایر تنب کوچک و بزرگ و ابوموسی محدود می‌شود.
این جزیره حدود ۱۳۵ کیلومتر طول و میانگین ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر عرض دارد و مساحت آن نزدیک به ۱۵۰۰ کیلومتر مربع است که آن را به بزرگ‌ترین جزیره ایران و خلیج فارس تبدیل کرده. قشم از نظر موقعیت جغرافیایی دارای اهمیت بالایی است، چرا که در نزدیکی مسیرهای اصلی کشتیرانی و تنگه هرمز قرار دارد.
بر اساس آخرین سرشماری، جمعیت جزیره قشم بیش از ۱۴۸ هزار نفر تخمین زده شده که در شهر قشم، روستاها و مناطق مختلف این جزیره سکونت دارند. مردم قشم بیشتر از قومیت‌های بومی جنوب ایران هستند و به زبان فارسی با گویش محلی صحبت می‌کنند. اقتصاد جزیره بیشتر بر پایه گردشگری، تجارت، صید و صنایع دستی استوار است.

بهترین فصل سفر به قشم

بهترین زمان سفر به جزیره قشم فصل پاییز و زمستان، به‌ویژه از اوایل آبان تا پایان فروردین است. در این بازه، هوای جزیره معتدل و دلپذیر است و دمای هوا معمولاً بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد قرار دارد. این شرایط آب‌وهوایی، بازدید از جاذبه‌های طبیعی مانند دره ستارگان، جنگل حرا، تنگه چاهکوه و سواحل قشم را لذت‌بخش‌تر می‌کند.
در ماه‌های دی، بهمن و اسفند جزیره میزبان بیشترین تعداد گردشگر است، چرا که هوای سایر نقاط کشور سرد و زمستانی است، اما قشم آب‌وهوای بهاری دارد. همچنین جشنواره‌ها، بازارها و برنامه‌های فرهنگی بیشتری در این زمان برگزار می‌شود.
در مقابل، فصل تابستان یعنی از اواخر خرداد تا شهریور به دلیل گرمای شدید و رطوبت بالا، زمان مناسبی برای سفر نیست و دمای هوا ممکن است به بالای ۴۰ درجه برسد. به همین دلیل، اگر قصد سفر تفریحی و طبیعت‌گردی دارید، فصل خنک سال بهترین گزینه است.

غذاهای محلی قشم

غذاهای محلی قشم تنوع زیادی دارند و بازتابی از فرهنگ جنوب ایران و نزدیکی به دریا هستند. یکی از معروف‌ترین غذاهای این جزیره قلیه‌ماهی است که با ماهی تازه، تمر هندی، سیر و ادویه‌های تند و معطر تهیه می‌شود. خورش زردک یکی دیگر از غذاهای محلی است که با گوشت و نوعی گیاه محلی به همین نام پخته می‌شود.
مهیاوه نوعی سس ماهی شور است که همراه با نان محلی یا تخم‌مرغ سرو می‌شود و طعمی تند و خاص دارد. پودینی کوسه هم از گوشت کوسه بخارپز شده، تمر هندی، پیاز و ادویه تهیه می‌شود و غذایی محبوب در میان بومی‌ها به شمار می‌رود. کلمبا، غذایی ساده و سیرکننده است که از آرد گندم بوداده، شکر یا خرما و روغن درست می‌شود.
عنکاس شکم‌پر از دیگر غذاهای دریایی قشم است که با نوعی ماهی مرکب به همراه سبزیجات، پیاز، سیر و ادویه پر می‌شود و آن را سرخ یا کبابی می‌کنند. نان تموشی نیز نانی نازک و محلی است که همراه با مهیاوه، پنیر یا تخم‌مرغ خورده می‌شود. غذاهای قشم معمولاً طعمی تند و معطر دارند و از مواد اولیه تازه و محلی تهیه می‌شوند.

--> --> -->